Recept: Tekakor

Tekakor 10 bröd

5 dl mjölk
4 dl havregryn
½ msk salt
1 msk ljus sirap
150 g smör
25 g färsk jäst
8-9 dl vetemjöl special

Gör så här:

Värm mjölken till ca 50 grader och häll i havregrynen, salt och sirap. Låt blandningen stå och svälla i ca 20 min.
Smält smöret och rer ner det i grynblandningen.
Smula ner jästen och blanda ordentligt.
Tillsätt vetemjölet lite i taget tills det blir en lös deg.
Jäs degen under bakduk till dubbel storlek ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Knåda degen på ett mjölat bakbord, dela den i 10 bitar och kavla ut till runda tekakor ca 1 cm tjocka.
Nagga dem med en gaffel och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 min.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.



Å så goda tekakor. Som vanligt är recept från Lelias A piece of cake lika goda och lätta att göra. Desa gjorde jag och tog med till jobbet och dom blev populära!

När jag skulle baka ut degen gjorde jag inte riktigt som Leila utan jag kavlade ut hela degen och tryckte ut lagom stora tekakor med ett glas. Det är så mamma gör när hon bakar tekakor så det gjorde jag liksom utan att tänka vad det stog i receptet.

Goda och enkla, rekommenderas!