Duktig idiot

Vad skönt det är att äntligen få prova på yrket jag studerar till. Nu på pratiken får man en mycket bättre inblick i vad sjuksköterskeyrket går ut på. Stackars dom som kommer på att detta inte är rätt nu när det bara är ett kvar. Hörde om en som gjorde det.

Igår tog jag mina två andra venprover. Det första i förra veckan gick jättebra, hade en bra handledare också vilket gjorde att jag blev lugn och kunde koncentrera mig på det jag skulle göra. Proverna ogår gick också bra. Båda patienterna sa själva att de var svåra att sticka, då blir man ju nervös men det gick bra. Skönt att man har så trevliga patienter som inte har något emot att vara försökskaniner. Båda sa att jag kunde få sticka hur många gånger som helst men jag klarade båda på första försöket! Hihi det är så kul. Patienterna tyckte jag var jätteduktig och det kändes inte alls eftrersom jag stack så lungt och försiktigt. Handledaren berömde mig också flera gånger. Det är kul, känns som skolan går framåt just nu. Inga fler missade kurser!!

image274Nu vill jag lära mig att sätta en pvk också. Men vet inte om det blir av, finns inga sånna patienter på vår avdelning. Just nu känns det som jag kommer missa massor eftersom våra patienter är för friska. Haha vad taskig jag är som vill att de ska va sjuka. Jag försöker i alla fall vara med på allt jag kan. Igår följde jag med en patient på EEG, hon som utförde provet var jättebra och berättade massor för mig och visade hur olika anfall kunde se ut. Hennes dotter läste också till sjuksköterska, antagligen i min klass för hon va också ute på praktik nu. Synd att jag är så dålig på namn.

Nepp, nu ska jag gå till posten. Ska skicka iväg två kurslitteratur som jag sålt till blivande kollegor!

Angående rubriken så gick vi runt och sa så jämt ett tag när vi var yngre. Tyckte den passade nu när jag varit såå duktig!