Recept: Banana fudge cupcakes

Ingredienser till 12 cupcakes

1 sats chocolate cupcakesmet:

3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakaopulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad, 70 % kakao
2 skivade bananer
1 msk kanel

Chocolate fudge glaze:

1,5 dl vispgrädde
2 msk honung
4 msk farinsocker
1 tsk malen ingefära
1 msk smör
200 g mörk choklad

Till garnering valde jag nonstop

 

Gör så här:

Grundrecept: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Smält chokladen och vänd ner i smeten.

Blanda ner skivade bananer och kanel. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3. Grädda i mitten av ugnen,ca 15 min minuter. Låt svalna.

Fudge: Koka upp vispgrädde, honung, farinsocker och ingefära. Låt svalna lite. Rör ner smör och finhackad choklad så att det smälter. Låt fudgesåsen svalna innan du glaserar cupcakesen. Garnera!

 

Dom blev underbart goda precis som alltid när man bakar från Leilas bok! Jag tyckte dock att ingefäran tog över lite  och nästa gång ska jag testa att ta lite mindre. Men oj vad gott det var med ingefära och choklad! Dessa gör jag nog snart igen!