Filmtips: Friends With Money (2006)

91019-75


Friends With Money (2006)



Detta är en dramakomedi om vänskap, kärlek och pengar. Tre av vännerna är förmögna kvinnor som tror sig ha hittat rätt i livet. De är gifta och har barn, fritiden ägnar de åt designerkläder och välgörenhetsgalor. Den fjärde av vännerna, spelas av Jennifer Aniston, hon är singel och i en helt annan ekonomisksituation. Hon arbetar som städerska, och de andra vännerna oroar sig för henne. Men har de gjort rätt val i livet?
91019-76
Franny är den rikaste av de fyra vännerna. Hon och hennes man funderar över till vilken välgörenhet de ska skänka 2 miljoner dollar. Christine och hennes man skriver på en bok tillsammans, de håller också på att bygga ut sitt redan stora hus. Jane är en kläddesigner trött på livet vilket hon visar genom att sluta tvätta håret. Oliva däremot är allt annat än rik, hon städar andras hem och samlar på produktprover. Skulle hon träffat de andra kvinnorna idag skulle de troligtvis inte vara vänner men nu håller de ihop.

Vännerna oroar sig för Olivia men hon själv däremot tycker inte hon har så stora problem. De rika vännerna däremot har de verkligen valt rätt här i livet? Christine och hennes man är på gränsen till skilsmässa, Jane har tröttnat på allt och ett sammanbrott är nära. Och hur är det med hennes man, är han bög? Franny och hennes man har mest lyxproblem, för när man har så mycket pengar kan man väl inte ha så mycket problem, eller?

91019-74

Filmen har ett lugnt tempo och jag fnissar lite här och där.
Passar perfekt för en lugn, mysig filmkväll.



 

Betyget blir

91019-5191019-5191019-51
3 av 5 Gelehallon


Kolla in skådisarna på imdb.com

http://www.sonyclassics.com/friendswithmoney/