Recept: Rulltårta med blåbär

Rulltårta med blåbär, 12 skivor

3 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
2 2 msk mjölk 3%
2 2 dl vetemjöl
1 1 tsk bakpulver
1 1 st apelsin, rivet skal
25 25 g mandelspån
strösocker till rullning

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
2.
Vispa ägg och strösocker poröst.
3. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.
4. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
5. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
6. Strö över mandelspån och grädda, i cirka 5 minuter.
7. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned.
8. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten.

 

Till fyllningen hade jag

500g blåbär
1 dl socker

1. Blanda bär och socker.
2.Bred ut fyllningen i ett jämt lager på tårtbotten.
3.Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt.
4.Skär tårtan i cirka 2-3 cm tjocka bitar.

 

Ikväll har jag alltså bakat. Jag kan komma på så här på kvällen att jag måste göra något vettigt innan jag går och lägger mig. Som vanligt tar jag Leilas Lindholms A Piece of cake när jag ska baka. Rulltårtan låter ju jättelätt eller hur? Rulltårta är ju sådant som man bakar i förskolan. Men så här ser det ut när jag bakar!

 

Det börjar bra...

hmm...

vad håller hon på med egentligen?

 

Det var faktiskt några som blev jättefina, och alla blev jättegoda!! Nästa gång testar jag en annan fyllning, och jag gör det när jag är på lite bättre bakhumör tror jag.